fbpx

Meditations-øvelser til hverdagen

Har du et ønske om at inkorporere meditationsøvelser som en fast del af din travle hverdag, er der forskellige tiltag, du kan gøre dig. 

Meditation skal helst ikke skyndes, og derfor er det vigtigt at sætte tid af, som er realistisk for dig at bruge. Når det er sagt, vil du ofte opleve en tydelig sammenhæng mellem indsats, altså hvor lang tid du bruger på meditationen, og det udbytte du vil mærke.

Det kan dog være meget forskelligt, hvilken type af meditationsøvelser, der virker godt for den enkelte, og derfor kan det ofte være nødvendigt at prøve sig lidt frem, til du rammer rigtigt. Følgende er to eksempler på meditationsøvelser, du med fordel kan gøre til en del af din hverdag.

Åndedrætsøvelser: For at opleve meditationens virkning mest effektivt, kan du med fordel starte med åndedrættet.

Sæt dig godt til rette og slap af, mens du tager meget lange, dybe vejrtrækninger. 

Efter indåndingerne, hold vejret i ca. 4 sekunder, før du ånder langsomt ud. Her tager du igen en 4 sekunders pause, inden du igen tager en dyb indånding.

I al den tid du laver øvelsen, skal åndedrættet gerne være dit eneste fokus.

Intense åndedrætsøvelser kan give effekter efter bare 5 minutter, men du kan også sagtens lave samme øvelse i længere tid.

Guidet meditation:

Har du svært ved at sætte tid af til og få gennemført meditationsøvelser, hvis ikke der er nogen, der guider dig, behøver du ikke opgive for som medlem af mit meditations univers har du adgang til mange forskellige meditationer.

Det er oftere lettere at meditere, når andre guider. Tilmeld dig My Daily Tune og brug dine 14 dage gratis til at mærke, om den guidede live meditation er noget for dig. 

Med replay-funktionen kan du lave din daglige meditationsøvelse, hvornår det vil passe ind i din travle hverdag. Du kan desuden også benytte dig af en af de andre online meditationer, jeg har i mit univers, hvor du gennem bliver guidet igennem meditationen

Related Articles

Guide til meditation

Af Brian Nielsson Der findes mange meditationsformer, og mange af dem har forskellige formål. Den meditation jeg oftest anbefaler er baseret på åndedrættet og har…