fbpx

Hvad siger videnskaben om Meditation

Kæmpe stigning i videnskabelige undersøgelser

I de seneste 10-15 år er antallet af videnskabelige undersøgelser i meditation og mindfulness steget eksplosivt. I 2011 genererede en søgning på “mindfulness and work” 1,4 millioner hits, i dag (den 4. maj 2023) får man 143 millioner hits på samme søgning.
Jeg har samlet et udpluk af videnskabelige undersøgelser, der giver et billede af værdien af meditation og mindfulness generelt og på arbejdspladsen.

Fordelene ved meditation & mindfulness er både klare og dokumenterede

Artikel fra Wharton University, April 2018:
Mindfulness programmer hjælper ledere og medarbejdere med at reflektere effektivt, fokusere skarpt og mestre peak niveauer af stress og genoplade hurtigt.

På et organisatorisk niveau reducerer mindfulness sygedage, øger tilliden til lederskab og øger medarbejderengagement. Desuden hjælper mindfulness med at låse op for det fulde potentiale i digitale og smidige transformationer.

Improving Decision Making through Mindfulness
INSEAD undersøgelsen viser, at mindfulness øger ens evne til at vurdere om en beslutning skal tages eller ej at arbejde målrettet at forene intuition med analyse at være mere objektiv til at vurdere konsekvensen af beslutningen at fokusere informationssøgningen, som leder til at forbedre kvaliteten af en beslutning.

Evidence for Mindfulness: A Research Summary for the Corporate Sceptic

Artikel der beskriver hvordan virksomheder som Google, Apple, IBM, Intel, McKinsey & Company, General Electric, General Mills, Nike, Sony, Ford, Target, IKEA, eBay, LinkedIn, and the U.S. Marines bruger mindfulness og meditation i deres organisationer.

Can 10 Minutes of Meditation Make You More Creative?

Kreativitet er en evne, som eksperter over hele verden opregner som en af de mest afgørende faktorer i den fjerde industrielle økonomi. I denne undersøgelse har man vist, at en meditation med open awareness øger ens kreative evne.at en meditation med open awareness øger ens kreative evne.

Related Articles