fbpx

Hvilke forskellige typer af meditation findes der?

Der findes en masse forskellige meditations-typer, der tager afsæt i forskellige praksisser og traditioner, og som kan bruges til forskellige formål. 

Nogle typer af meditation vil virke mere relevante end andre. Mens de alle tager udgangspunkt i samme måde at skabe intenst fokus på, kan de bidrage til at mobilisere forskellige evner.

 Personligt inddeler jeg mine praksisser i 6 forskellige typer af meditationer.

  • Basal meditation: Den primære form for meditation, som de fleste kender. Her bruges meditationen til at skabe ro, fokus og til at gå intenst ind i sin vejrtrækning.
  • Udvikling og kreativitet: Meditation kan også bruges som et værdifuldt værktøj i forbindelse med at skulle forberede eller udvikle noget. Meditationen kan her hjælpe en til at tænke kreativt og lade svarene komme til én, uden at man skal fremtvinge dem med sin tankekraft.
  • Præstation: Jeg ser også meditationen som et stærkt visualiseringsredskab i forbindelse med forberedelse af en særlig præstation, det værende en tale, en jobsamtale eller andet. Her bruger man meditationen til at forestille sig selv være i den ideelle situation, hvor man præsterer som ønsket. Desuden bruges denne meditation også til, at man kan blive ven med de følelser, der vil komme op i forbindelse med den pågældende situation.
  • Minute to arrive: Denne meditationstype, der er udviklet af Google, kan bruges til en kort fælles meditation inden et møde. Her tuner man ind på sig selv, på hinanden og møderummet og på det emne, mødet omhandler.
  • Bodyscan: Den mest effektive meditation til at forbedre søvn er bodyscan-teknikken. Denne lærer en at komme tilbage til det naturlige niveau for hvile og er derfor også altid liggende. En bodyscan-meditation kan ses som en afslapningsøvelse, hvor du bevidstgøres om din krops hviletilstand.
  • Meditation til mentalt break: Skifter du mellem mange forskellige typer af arbejdsopgaver i løbet af en dag, kan du med fordel bruge denne meditationstype til at lave et reset, hvor hjernen får ro. Ved at give hjernen et mentalt break, veksler mellem arbejdsopgaver, vil du opleve at være mere klar til nye opgaver hele vejen igennem en dag uden at opleve samme grad af træthed, når dagen når sin ende.

Se alle online meditationer her

Related Articles

Guide til meditation

Af Brian Nielsson Der findes mange meditationsformer, og mange af dem har forskellige formål. Den meditation jeg oftest anbefaler er baseret på åndedrættet og har…