fbpx

My Daily Tune – Replay – Nuets Kraft

My Daily Tune
Nuets Kraft

3 uger: 16 maj – 2 juni 2022

3 uger med temaet, at være til stede i nuet. At være helt nærværende. Først havde jeg kaldt temaet Bliv i nuet, men det ville skabe et pres og en forventning, og dette pres vil gøre at man mister Nuet. 

Titlen er inspireret af bogen af samme navn af Eckhart Tolle, en bog jeg kan anbefale til at arbejde med nærvær. 

 

Hvad er det at være helt nærværende og til stede i nuet? Det er når der intet andet er i ens opmærksomhed, end det man er i. Når man tager i betragtning at vi gennemsnitligt tænker 65.000 tanker i døgnet, er det ikke let at være 100 % i nuet længe ad gangen. Og derfor er det vigtigt, at have det som intention og ikke sætte mål, men have opmærksomheden på det og accepten af, at man ikke er der så længe ad gangen. 

 

Hvordan kan man være til stede i nuet? Det kan man ved at have hele ens opmærksomhed, i det man laver. Hvis man laver mad, spiser, har en samtale, arbejder med et projekt, mediterer eller dyrker sport. Så vær opmærksom på hele tiden at komme tilbage, til det du er i. Så når tankerne forstyrrer, så blot observer, accepter og flytte opmærksomheden tilbage

Brug dine opgaver og gøremål til at træne dit nærvær.  

Hvis du skal i gang med en ny opgave, så start evt. med en kort meditation, så du tuner dig selv ind og derefter, blot har hele din opmærksomhed på opgaven. Hver gang dine tanker driver dig væk, så flyt stille og roligt din opmærksomhed tilbage til opgaven, uden at bebrejde dig selv, eller på nogen måde været utilfreds med at du mister opmærksomheden. 


Hvis du er i en samtale, hav hele din opmærksomhed i samtalen. Vær opmærksom på intenst at lytte, uden at tænke på svar og alle andre tanker der skulle forstyrre. Igen, når andre tanker bryder ind, så stille og roligt gør dig selv opmærksom på det og roligt vænne tilbage til nuet.

 

Nærvær når du spiser, det er bedst at gennemføre denne øvelse, de første gange når du spiser alene. Betragt din mad, brug al din opmærksomhed på at smage detaljerne i maden, føl hvordan det føles, at have maden i munden, mærk hvordan det føles når du synker maden og nyd alle detaljerne. Du vil formentlig opleve at din fordøjelse bliver bedre og den energi du får, fra maden bliver øget. 

En anden bog jeg kan anbefale som inspiration til træning i at være i nuet er Journey into NOW af Leonard Jacobson. 

Det er et svært emne at arbejde med, så du må meget gerne stille spørgsmål. 

 

Namaste Brian 🙏