fbpx

Meditation for begyndere – sådan kommer du i gang

Har du et ønske om at begynde at meditere, men ved du ikke helt, hvor eller hvordan du skal starte? Som begynder kan du sagtens selv gå i gang med at meditere. De fleste oplever dog at det er lettere at blive guidet.

Hvordan kommer man i gang med at meditere?

Når du vil begynde at meditere, er der flere ting, du med fordel kan gøre for at hjælpe dig selv godt i gang.

For det første er det vigtigt, at du skaber dig selv nogle gode rammer for, hvordan meditationen skal foregå. Lav nogle rammer, du godt kan lide, så bliver det langt nemmere for dig at meditere. 

Bestem dig gerne for, hvor du vil sidde, hvordan du vil sidde, og hvor lang tid, du i første omgang vil meditere. Netop tiden henleder os på det andet gode råd.

Når du skal begynde med at meditere, er det nemlig vigtigt, at du ikke er for ambitiøs med opstarten. Læg evt. ud med at sidde 10-15 minutter og skab dig nogle succesoplevelser med meditation. 

Sætter du for høje krav til dig selv, bliver det sværere at fastholde meditationen som en afslappende og præstationsløs oplevelse.

Et tredje råd til at komme i gang med at meditere er at finde ud af, hvilken type meditation du vil dyrke. Som nybegynder er det ikke sikkert, du endnu er bevidst om, hvilken type meditation du er til, så derfor kan du med fordel prøve dig lidt frem med forskellige former.

Hvor ofte bør man meditere?

Hvis du gerne vil opleve et mærkbart udbytte af din meditation, kan det være en god idé som minimum at sidde 10 minutter hver dag. 

Dog er det vigtigt, at du laver en forventningsafstemning med dig selv om, hvad der er realistisk. Forsøg at find en balance mellem den tid, der er realistisk for dig, mens du stadig mærker udbyttet af meditationen.

Hvilket udstyr skal jeg bruge til meditationen?

Alt hvad du behøver, når du begynder til meditation, er dig selv. Nogle foretrækker at sidde på en meditationspude, mens andre blot sidder på gulvet. 

Det optimale er at sidde i skrædderstilling, mens man mediterer, da man i denne stilling åbner op i kroppen, træner rygsøjlen og generelt er mere alert

Dog er det vigtigt, at du starter med at sidde på en måde, som du finder behagelig. Det er altså ikke nødvendigt at sidde i skrædderstilling, hvis det begrænser meditationen.

Related Articles