fbpx

6 gode råd til din Meditation

Af Brian Nielsson

  1. Pas på med at tænke på konceptet, nu skal jeg mediterer, tænk hellere; Nu skal jeg slappe fuldstændig af og slippe alt kontrol både fysisk og mentalt.
  2. Det er vigtigt ikke at: forvente noget, prøve at opnå noget eller blame dig selv, hvis det ikke går præcis som du havde forventet.
  3. Hvordan skal du sidde? Det mest optimale, er at sidde i skrædderstilling med ret ryg. Grunden er, at luften passerer bedre, en ret ryg gør dig også mentalt klar og opmærksom. Selvom det kan føles smertefuldt at sidde i skrædderstilling, får du ikke skader af det. Det er en del af processen at der kommer smerter. Hvis det bliver uudholdeligt, så læg dig ned i nogle minutter og fortsæt derefter. Du kan med fordel sidde på en lille pude, eller købe en meditationspude, som man sidder på, og dermed får bedre støtte. En meditationspude vil også hjælpe dig til, at have den rigtige holdning under meditationen. Du kan også mediterer liggende, men hvis du har tendens til at falde i søvn når du ligger, er det bedst at sidde. Hvis du ikke kan sidde i skrædderstilling, uden store smerter, kan du sidde på en stol med så ret ryg som muligt. I starten er det godt at sidde et sted, hvor du har ro, men efter noget tid, er det en del af din meditation, at kunne mediterer, og bare observerer og acceptere det der er, inklusive støj.
  4. Udfordringer? Undervejs i din meditation vil der komme tanker. Mange tanker er gentagne og kommer tilbage igen og igen. Ligegyldigt hvor mange tanker der kommer, så bare observer, at de kommer, accepter det, og find ubesværet vej tilbage til dit åndedræt. Det er helt naturligt at der kommer tanker, nogle dage vil der være flere tanker end andre, og over tid, vil antallet af tanker blive færre. Du vil også opleve fysiske smerter såsom stivhed, kramper, hovedpine, mavepine eller lign. Det kan også være, at der dukker følelsesmæssige reaktioner, som utålmodighed, sorg, angst mv. Ligegyldigt hvad der dukker op, skal du blot være opmærksom, observerer og accepterer. Det er en del af processen. Det er alt sammen blevet oplagret i din krop og i dit sind over tid, det eneste det har brug for er, at du giver det din bevidsthed, intet andet. Jo dybere du kommer, jo bedre vil du være til at mærke de helt små ting.
  5. Hvor lang tid skal du mediterer? Min anbefaling er, at mediterer 45-60 minutter om morgenen og 15-30 minutter om aftenen. Men mindre vil også gøre en forskel. Hvis det er nyt for dig at mediterer, vil jeg anbefale, at du starter med 15-30 min. Hvis du har svært ved at vurderer hvornår der er gået den tid du har sat af til at mediterer, vil jeg foreslå dig, at sætte en alarm, med en rolig, hyggelig melodi.  Men lad det ikke blive et mål, hvor lang tid du mediterer, det er bedst at mærke hvad der føles rigtigt for dig. Det er ikke en god ide at spise, 2 timer inden din meditation. Mad sætter gang i fordøjelsen, og forstyrrer din energi.
  6. Hvilke tidspunkt er bedst at mediterer? Det er bedst at meditere når verden omkring dig er i ro, så om morgenen før livet omkring dig starter, din familie, dine naboer mv. Og om aftenen, når der falder ro på dine omgivelser, dog ikke for sent så du er for træt.
 

Related Articles

Guide til meditation

Af Brian Nielsson Der findes mange meditationsformer, og mange af dem har forskellige formål. Den meditation jeg oftest anbefaler er baseret på åndedrættet og har…